Du vill hellre ha en vandrande pinne

Godkväll mänskligheten

Inläggets ämne: Hamstrar
Såna där ulliga gulliga små saker som man tycker är jätteroliga när man är sissådär i tioårsåldern, såna där som folket i djuraffären lovar bara ska leva i högst två år men som vägrar dö.
Eftersom att jag har en sjuårig erfarenhet av hamstrar får ni här lite information:

1. Hamstern dör inte om din vän tappar den i golvet. Däremot kan det ena ögat bli drastiskt mycket mindre.
2. Om hamstern får cancer men ändå vägrar dö - se till att någon i din familj har licens att skriva ut avlivningsmedel. Se även till att hamstern är död på riktigt innan du begraver den.
3. Hamstern är ingen häst, så den kommer inte hoppa över hinder (vilket du kommer försöka få den att göra eftersom att det helst är en häst man vill ha). Däremot kan den kravla sig över hinder om du blåser den på ryggen/rumpan och lockar med en hasselnöt.
4. Lyft inte upp hamstern i örat. Då löper du en stor risk att bli biten. Och hamstern löper en stor risk att bli tappad. Igen.
5. . När hamstern äntligen dör - begrav den inte i en hundbajspåse. Det ökar känslan av ett styckmord och kan lätt uppfattas som okänsligt.
6. Efter hamsterns död kan du plötsligt få för dig att det kan vara roligt med en ny liten hamsterkompis. Det är det också. Den första dagen. Sen upprepar sig ofta hela cykeln.

Klart slut från Hamsterfronten

/Billy in the corner


Inlägget tillägnas: Totte (2002-2005) och Stuart (2005-2008) Samt Bobby a.ka. Tjocka Råttan (2005-2008)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0